Varna24.bgПроверки на полицията в три университета в София след подаден сигнал, съобщиха

...
Varna24.bgПроверки на полицията в три университета в София след подаден сигнал, съобщиха
Коментари Харесай

МВР погна три от най-големите университета в София

Varna24.bgПроверки на полицията в три университета в София след подаден сигнал, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Проверяват СУ " Св. Климент Охридски “, УНСС и Технически университет.

С Постановление на Министерския съвет 219/2020 година са отпуснати целеви средства на държавните ВУЗ, притежаващи студентски общежития, за възстановяване на битовата общодостъпна и обществена среда в размер на 68 000 000 лева С Постановление на Министерски съвет 53/2021 година в допълнение са отпуснати още 10 000 000 лева

С цел потребление на обезпечените бюджетни средства, с писмо от МОН е предложено при подготовката и провеждането на публичните поръчки университетите да заложат опция за авансово заплащане на 100% от цената на договорите към фирмите-изпълнители.

В хода на почналата инспекция чиновници на Отдел " Икономическа полиция “ на ГДНП са изискали от университетите нужните документи, свързани със подписани контракти, гаранции, заплащания и осъществена активност, както и с метода на извършените процедури, оповестява Дарик.

По мотив запитвания от медии прецизираме, че на 17 и 18 ноември чиновници на МВР не са посещавали университетите във връзка с изборния развой.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР